PKN
PKN Drogeham
 
Actie Kerkbalans Actie Kerkbalans
Onderzoek onder kerkgangers naar geefgedrag en kerk-zijn na coronatijden

De afgelopen twee jaar was kerk-zijn door de coronacrisis anders dan anders. Kerken in heel Nederland hebben geïnvesteerd in creatieve en digitale oplossingen voor kerk-zijn op afstand. Diensten en vieringen vonden plaats via livestream en contact met kerkgenoten ging vooral digitaal. Inmiddels zijn de kerkdeuren weer open voor iedereen. Wat hebben we in de afgelopen tijd geleerd en wat houden we daarvan vast voor de toekomst?
Die vraag is aanleiding voor Actie Kerkbalans om onderzoek te doen naar de betrokkenheid van kerkgangers bij hun plaatselijke kerk in deze tijd.

Vanaf 18 oktober zal onderzoeksbureau Citisens kerkleden en parochianen vragen mee te doen met dit grootschalige online onderzoek. De nadruk in het onderzoek ligt met name op de kerk van de toekomst. Vragen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld: Wat hebben kerken geleerd in lockdowntijd? En wat wilt u als betrokken kerkganger hiervan eventueel behouden voor de toekomst? Wat hoopt u dat de kerk mag betekenen voor volgende generaties en waar vindt u dat de kerk vooral in moet investeren? Naast vragen over de toekomst van de kerk, wordt in de vragenlijst ook gevraagd naar het geefgedrag van christenen voor hun plaatselijke kerk.

Bij deze nodigen we u van harte uit mee te doen met dit online onderzoek!
Meedoen kan via www.gevenaandekerk.nl.
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Doet u mee? Uw mening telt!
terug
 
 

Inloggen


Dienst in de Jacob-Tsjerke
datum en tijdstip 05-12-2021 om 09:30
meer details

DE MUZIKALE FRUITMAND
datum en tijdstip 06-12-2021 om 17:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.