PKN
PKN Drogeham
 
                       AFSCHEID EN BEVESTIGING AMBTSDRAGERS                                  AFSCHEID EN BEVESTIGING AMBTSDRAGERS          

 

Zondag 13 september jl. stond de kerkdienst in de Jacob Tsjerke, in het teken van de bevestiging van nieuwe ambtsdragers.
Tevens werd afscheid genomen van vertrekkende ambtsdragers.
Voorganger in deze dienst was ds. G. van Helden van Buitenpost, organist was Pieter de Beer.

De schriftlezing was uit Mattheüs 14: 22-33. Waar komt het op aan in ons geloof en in ons samen kerk zijn? Waar begin je aan, ambtsdrager worden in deze tijd? Het schip “de kerk” vaart op zee (zee: bijbels beeld van de wereld van chaos en dood) in de nacht, om in zwaar weer koers te houden naar de overkant(naar het Goede land, waar liefde de toon zet)en wij, in het schip ploeteren en zwoegen voort en hebben het idee dat God is verdwenen.
En dan is daar Jezus op de golven, nadat we de hele nacht geploeterd hebben tegen de wind in, zien we Hem wandelen over zee.
En komt het er nu niet op aan dat wij in deze turbulente wereld een houvast zijn voor elkaar door een herkenbare getuige van Jezus te zijn, zoals Petrus doet, hij stapt net als Jezus op de golven.
Hoe?
Door er te zijn, zoals God belooft er te zijn, met een luisterend oor, met handen, ogen, ontferming.
Wandelen over zee, dat is gaan met God, dat is doen wat God vraagt, dat gelooft Petrus dat hij dat kan, dat hij net zo kan wandelen met God in deze woelige wereld en dat hij dan niet kopje onder gaat, maar met beide benen in deze wereld staat als een mens die weet van het geheim van de opstanding, de ommekeer van dood naar leven, de omkeer van Gods liefde, die een mens leven doet.
Die mens, die als de grootste zondaar bij de gratie Gods is veroordeeld, en die ommekeer van God is het, die de liefde het doet winnen van al ons onrecht van pijn en dood in een keiharde wereld.
Een omwenteling, niet alleen in ons hoofd en hart, maar in de hele wereld dat de nieuwe schepping van God begint.
En geloven is die schepping meemaken, maar ook meedoen.  
Zoals Petrus, hij gelooft dat je mens kunt zijn met God, ook als alles spanning is, als een mens vol liefde met anderen, die met liefde anderen nabij komt, het leven lichter maakt.
Is dat overmoedig, hij zinkt toch weg, kunnen wij een houvast zijn voor anderen?
Jezus neemt het Petrus niet kwalijk, Hij daagt Petrus er toe uit, Jezus roept; Kom!
De roeping van ons allemaal.
Staan we daarvoor wel stevig genoeg?
We kunnen alleen als Petrus een paasmens zijn, als we oog houden op Hem, en ook durven vertrouwen dat Hij ons vasthoudt, vastgrijpt.
Hij is ons houvast, Hij zal er zijn,
Hij laat ons niet in de golven onder gaan, want wij gaan hem aan het hart, wandelen met Hem, ook op de golven.

 

Afscheid ambtsdragers

Afscheid werd genomen van ambtsdragers wiens ambtstermijn was verstreken: ouderen ouderling Jan Posthumus, Ina Nicolai en Catharina Hamstra, jeugd ouderling Douwina Riemersma, ouderling kerkrentmeester Rienk Hamstra en diaken Froukje Merkus.
Als gebaar van dank in de gemeente ontvingen ze een witte roos, de kleur van het stralende licht van de opstanding, dat dit licht ook in hun leven mag blijven stralen.

Nieuwe ambtsdragers

Als nieuwe ambtsdragers werden bevestigd Wia Postma (ouderling pastoraat), Henk Oedzes (ouderling pastoraat), Sjoerd en Aukje Pultrum(jeugdouderling) en Alie van der Vegt en Hilda de Vries (diaken).
Als gemeente hebben we hen gefeliciteerd, en ontvingen zij een rode roos: het teken van de Heilige Geest, de kleur van de liefde, de kracht, de dynamiek, het vuur.
De rode roos, dat u die warmte en geestkracht van God zult mogen ervaren om dat door te geven in de dingen van elke dag

terug
 
 

Inloggen


Dienst in de Jacob-Tsjerke (oars as oars, gezinsdienst + startzondag)
datum en tijdstip 02-10-2022 om 9:30
meer details

DE MUZIKALE FRUITMAND
datum en tijdstip 03-10-2022 om 17:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.