PKN
PKN Drogeham
 
Kerstfair De Bosk

Kerstfair De Bosk
Zorginitiatief de Bosk organiseert kerstfair voor Moeder en Kind project in Brazilië

Op donderdag 12 december organiseert Zorginitiatief de Bosk een kerstfair. De fair is bedoeld om geld in te zamelen voor het Moeder en Kind project in Brazilië dat medewerkers van Zorginitiatief de Bosk onder de vleugels van internationale hulporganisatie Compassion hebben omarmd. De kerstfair wordt gehouden op de Bosk 6 in Harkema en duurt van 17.00 tot 21.00 uur.

Voor de organisatie van de kerstfair wordt de locatie van Zorginitiatief de Bosk in Harkema omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Er zijn diverse stands met o.a. prachtige kerstdecoraties en kerststukjes gemaakt door de deelnemers van de dagbesteding van 3Zorg Daniël ‘Oan ’t Wurk’. Ook maken de deelnemers van de dagbesteding overheerlijke jam, appelmoes en zelfgebakken koekjes die tijdens de fair verkocht worden. Kinderen kunnen zich tijdens de fair vermaken met het knutselen van een eigen kerstdecoratie meedoen aan Oud Hollandse spellen of zich laten schminken. U kunt luisteren naar live kerstmuziek onder het genot van een hapje en drankje in de speciaal daarvoor ingerichte horecatent. Kortom een gezellig uitje voor jong en oud!

Moeder en kind project
Medewerkers van Zorginitiatief de Bosk hebben de handen ineen geslagen voor een project van kwetsbare moeders en (ongeboren) baby’s in Brazilië. De meest kwetsbare en kritieke fase van een kind is de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Elke dag overlijden er duizend kinderen onder de 5 jaar, waarvan de meesten aan ziekten die gemakkelijk te voorkomen zijn. Met dit project vecht Zorginitiatief de Bosk tegen het hoge sterftecijfer van moeders en jonge kinderen die overlijden aan de gevolgen van armoede.

Het Moeder en kind project van Zorginitiatief de Bosk geeft moeders en kwetsbare kinderen een gezonde start in het eerste levensjaar. Zij krijgen toegang tot een verloskundige en gezondheidszorg. Daarnaast krijgen zij extra eten en voedingssupplementen. Binnen het project wordt ook een opvoedcursus aangeboden aan de jonge ouders. Veel van de moeders die in dit project meedraaien hebben geen sociaal netwerk waarop zij terug kunnen vallen. Na het eerste levensjaar worden de kinderen opgenomen in het reguliere Compassion sponsorprogramma.

Compassion
Internationale hulporganisatie Compassion is werkzaam in 25 ontwikkelingslanden en helpt kinderen in extreme armoede door middel van lokale projecten. De kinderen krijgen in een veilige, kindvriendelijke omgeving onderwijs, gezonde voeding, medische zorg, sociaal en emotionele vorming. Het doel: kinderen van armoede bevrijden en hen helpen op te groeien tot zelfredzame, gezonde volwassenen.
 
terug
 
 

de muzikale fruitmand
datum en tijdstip 09-12-2019 om 17:00
meer details

Dienst in de Jacob-Tsjerke
datum en tijdstip 15-12-2019 om 9:30
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.