PKN
PKN Drogeham
 
over ons over ons

Activiteiten van de Protestantse Gemeente

Iedere zondag is er een kerkdienst voor de hele geloofsgemeenschap.
Deze dienst begint normaal gesproken om half 10 's ochtends.
De gemeente komt dan samen in het kerkgebouw voor een afwisselend programma van ongeveer een uur, met verdieping van een bijbelgedeelte, het zingen van liederen en het uitspreken van gebeden.
Deze diensten kennen over het algemeen een traditioneel karakter, maar zijn soms ook gericht op een speciale doelgroep in de gemeente of op een speciaal thema.
Vaak is er een nevendienst voor kinderen en tieners.
In het winterseizoen (oktober tot maart) zijn er legio regelmatige activiteiten geweest.
Hieronder volgt een kleine opsomming van de activiteiten. 

Jeugd.

Clubs voor jongeren, die enerzijds een recreatief karakter hebben maar daarnaast ook altijd een inhoudelijk onderdeel kennen.
Er zijn voor bijna alle leeftijden vanaf tien tot achttien jaar wel clubs.
Ook boven de achttien jaar zijn er verschillende gelegenheden georganiseerd om samen te komen voor jongeren, groot huisbezoeken en gespreks/catechisatiegroepen. 

Volwassen gemeenteleden.

Voor volwassen gemeenteleden zijn er gemeentegroepen geweest, die op regelmatige basis bij elkaar komen voor studie en uitwisseling m.b.t. bepaalde thema's of bijbelgedeelten.
Daarnaast is er ook op regelmatige basis een bijbelstudiegroep geweest, die heel intensief een bijbelboek bestudeerd.
In het voorjaar zijn er voor de verschillende secties groothuisbezoeken geweest, dit is een jaarlijks terugkerend gebeuren.
Ook waren er dit jaar de gebruikelijke gemeenteavonden, twee per jaar, met verschillende thema's die met de gemente worden besproken. 

Oudere gemeenteleden.

Voor de oudere gemeenteleden is er maandelijks een ontmoetingsmiddag georganiseerd, waar meestal een inhoudelijk thema aan bod kwam.
terug
 
 

Dienst in de Jacob-Tsjerke
datum en tijdstip 16-06-2019 om 9:30
meer details

Dienst in de Jacob-Tsjerke
datum en tijdstip 23-06-2019 om 11:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.